Navigation

newEXPLORE.jpg

  newMLoV2.jpg

newWHERE.jpg

 Docksta Havet AB

Address: Hamnen 10
87033 Docksta - Sweden
dh@dockstahavet.se
www.dockstahavet.se
+46 (0)76 3136628

see enlarged map on Google >

bannerBaseC2008.gif

DH-band_ita.jpg

bandUK.jpg

bandF.jpgUpplev Höga Kusten

med din båt

leaflet-widget.jpgTake inspiration for your next cruising!

<< Please download here
the new brochure in swedish (.pdf ∼3Mb) :-)

Wednesday
Jul012009

Upplev Höga Kusten med din båt

Wednesday
Mar052008

Upptäck dess naturliga skönhet och Världsarvet

Höga Kusten, inkluderad i UNESCOs världsarvslista, samlar några av Sveriges mest spektakulära kustlinjer. Hursomhelst, ett stort antal av områdets bästa sevärdigheter kan sällan ses, eftersom de är svåra att nå från land. Största delen av kustremsan är vild och oexploaterad.

Kustremsan erbjuder ett flertal sätt att upptäcka naturen och havet.
Vår och sommar är den ideala tiden att besöka området: du kan inte föreställa dig ett mer passande ställe för att segla, se och lyssna!
Höga Kusten är ett skyddat område och som också inkluderar en nationalpark, 18 naturreservat, ett naturkonservat, 8 fågelskyddsområden m.fl. I allt detta tillåts du ta del av ett landskap med unika och inspirerande upplevelser av ovanlig skönhet.

SW-SUM06-17_2661b.jpg

En båt tillåter dig att upptäcka kusten från ett annat perspektiv och att kliva ut på en samling plaster och kustlinjer, mycket av det är underbart.

Med en bas vid strandkanten kan Höga Kusten, på exempelvis veckosluten, vara ett fantastiskt ställe för båtägare som föredrar en daglig tur i kontakt med naturens omgivningar. Om du vill uppleva kusten kan din båt ta dig i princip överallt.

Wednesday
Mar052008

Din bas när du börjar uppleva Höga Kusten

bolloBaseC.gifBryggorna i den privata gästhamnen, stränderna, den nya byggnaden som huserar de marina faciliteterna gör Docksta Havet till din naturliga bas när det gäller att enkelt, direkt och säkert kunna ta sig ut i hjärtat av Höga Kustens världsarv: för en lugnande båt- eller fisketur över ett veckoslut, eller som en första anhalt för exkursioner in ett av de vackraste områdena utefter den svenska kustlinjen.

Från Docksta Havet kan du lätt skifta mellan de olika rekreationsmöjligheterna i området: du kan vandra till toppen av Skuleberget eller besöka det nya Naturum Höga Kusten museet, cykla i Skuleskogens nationalpark eller promenera kring Ullångersfjärden eller Norrfjärden. Vi siktar på att förmedla Höga Kustens unika möjligheter till avslappning och återhämtning.

Du är också välkommen till utställningarna och eventen i Docksta Havet eller att bara ta det lugnt i Sailor's Club House: att bara sitta ned i soffan med en kopp kaffe och hänge dig åt vattnets magiska attraktion, luta dig tillbaka och bara dröm er bort från vardagen.

Docksta Havet är beläget vid E4 och det är 100 meter från marinan till Docksta centrum där du kan hitta en mängd olika serviceinrättningar (mataffär, järnhandel, bank, bensinstation). Busshållplats (Docksta Marina) finns 50 meter från Docksta Havet och har anslutningar till de omgivande större städerna (inklusive Stockholm).

panoarea_2.jpg

Wednesday
Mar052008

Din båt på Docksta Havet

4fotonzemm.jpgDagsseglare har olika möjligheter att förtöja sin båt på den privata marinan.
Du kan hitta tidsgivna alternativ som matchar dina specifika behov eller också för hela säsongen. Pit-Stop, Day-by-Day, Weekend, Week, Summer: se alla alternativ på www.dockstahavet.se.

 
Nya faciliteter på marinan.
Docksta Havet erbjuder marinans gäster en mängd olika faciliteter: det nyrenoverade servicehuset med toaletter, duschar med varmvatten hela dagen, omklädningsrum och tvättstuga (tvättmaskin och torktumlare), klubbhus och privat parkering.

 

sailwifi.jpg

 
Ny Wi-Fi uppkoppling för våra gäster!
På marinan kan alla båtälskare, direkt från bryggan - i sin egen båt, koppla upp sig mot Internet via höghastighetsbredband.

Faciliteter i Docksta:
iconSdocksta.jpg

Service på Docksta Havets marina:
iconSdh.jpg
maps.jpg

Tuesday
Mar042008

Sail & Bike i Höga Kusten börjar vid Dockstahavet Base Camp!

sailbike-2.jpg

En åktur på havet är roligt. En cykel i Höga Kusten är en dröm!
Sista veckan i juli startar de nya aktiviteterna Sail & Bike vid Docksta Havet Base Camp! 

sailbike.jpgBåtgäster i Höga Kusten har nu möjlighet att hyra mountain bikes direkt i gästhamnen i Docksta och börja utforska Höga Kustens omgivningar också på land.
Det finns flera utflyktsmål kring marinan som passar utmärkt att ta sig till med cykel: en kort tur till det nya museet Naturum eller till Skuleskogens nationalpark, men även cykling i terräng intill Dockstafjärden eller Norrfjärden är en perfekt möjlighet att ha roligt och få ett avbrott från rutinerna ombord med din besättning :-)

Den 28 juli 2008 öppnar uthyrningsservicen för marinans gäster “direkt på bryggan”: så om du vill utforska Höga Kusten på en MTB tillsammans med din familj eller dina vänner är det bara att sätta kurs mot Docksta Havet Base Camp i sommar (eller nästa).

Sail & Bike och möjligheterna att förtöja båten vid Docksta Havets marina är en perfekt mix för båtgäster i Höga Kusten. Vi erbjuder en mängd faciliteter i vår gästhamn: ”Servicehuset” med toaletter, duschar med varmt vatten hela dygnet, omklädningsrum och tvättstuga, ”Sailor’s Club House”, Wi-fi-uppkoppling och ett privat parkeringsområde.

Mer om Sail & Bike och priser >>

Docksta Havet, your “base camp” to start enjoying the High Coast >>

gasthamn2.jpg

maps.jpg

leaflet-widget.jpgLadda ner den nya broschyren "Upplev Höga Kusten med din båt" på engleska, svenska, finska eller italienska.